2013 zal een bijzonder jaar worden voor Amsterdam. In dat jaar wordt het 400-jarig bestaan van de beroemde grachtengordel van Amsterdam gevierd. Sinds de 17e eeuw is de grachtengordel een netwerk van elkaar kruisende waterwegen.

Nog altijd vormt de grachtengordel het hart van Amsterdam, met haar winkels, restaurants en cultuur. De VN-organisatie Unesco heeft in 2010 de grachtengordel zelfs toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst. Dit alles maakt de grachtengordel dé ideale uitvalsbasis van waaruit Amsterdam kan worden verkend.

Hotel Seven One Seven is gelegen aan de Prinsengracht, midden in de grachtengordel, en zal ervoor zorgen dat u een voorproefje krijgt van de energieke sfeer van het Amsterdam van toen en nu! Vanwege het 400-jarig jubileum in 2013, zullen diverse musea een speciale tentoonstelling organiseren over de geschiedenis van het leven in de Amsterdamse grachtengordel. Voor u ligt er een speciaal museumcadeautje te wachten.

Restaurants zullen een speciaal menu bieden bestaande uit 17e-eeuwse gerechten en traditionele dranken. Ook tijdens uw verblijf in Seven One Seven ervaart u de rijke Nederlandse geschiedenis met een traditioneel drankje en hapje, én een bijzonder presentje.