GESCHIEDENIS

16 Jun

17 Jun

2

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Boutique hotel in hartje Amsterdam

Ons verhaal

Hotel 717, met uitzicht op de Prinsengracht, is het eerste vijfsterren boetiekhotel van Nederland. Het hotel biedt luxe moderne zorg in een sfeer van historische hoogstandjes. Dit monumentale grachtenpand bestaat al sinds de 17e eeuw en verwelkomt al 26 jaar gasten door haar deuren als hotel. Het achterhuis van 717 werd voor het eerst gebouwd in de 17e eeuw door stadsbewoners die zich hadden verloren aan de geschiedenis.

1810

In 1810 bouwde de koopman het elegante voorhuis wat je nu ziet om zijn succes aan zijn mede-Amsterdammers te tonen. Het voorhuis is ontworpen in de zeer modieuze Empire-stijl (denk aan ‘Arc de Triomphe’ in Parijs). De gevel is al meer dan 200 jaar intact gebleven.

19e en 20e eeuw

Na het overlijden van de suikerhandelaar, huisvestte hotel 717 in de 19e en 20e eeuw een verscheidenheid aan mensen en organisaties, allemaal met sociale functies die het leven van de stadsbewoners verbeterden. Jarenlang fungeerde het als hoofdkwartier van het Wilhelminahuis – een non-profit instelling die door Koningin Wilhelmina zelf is geïnitieerd.

1997

In 1996 is het pand gerenoveerd met behoud van het erfgoed van het monumentale grachtenpand. De ambitie was om van 717 een boetiekhotel te maken, geïnspireerd door de exclusieve privépensions die in Schotland zeer populair werden. Zo kwam het dat in 1997 het eerste luxe boutique hotel van Nederland zijn deuren opende voor het publiek en sindsdien haar gasten verwelkomt.

2022

Na een ingrijpende verbouwing brengen we glorie terug in ons erfgoed hotel aan de Prinsengracht. We kijken ernaar uit u weer te verwelkomen in ons glorieuze hotel op de Unesco-erfgoedlocatie.

ERVAAR WARE LUXE

modern luxury

Rooms

EXPERIENCE

Services

exceptional dining experience

The Living room